Ponedjeljak, 09 Travanj 2012 12:44

137. godišnja izvještajna skupština DVD-a

Dana 31. ožujka 2012. godine, održana je 137. godišnja izvještajna skupština DVD-a Sv. Ivan Zelina, s početom u 19:00 sati. Skupština je započela sa odavanjem počasti himnama te minutom šutnje za sve poginule vatrogasce i sve pokojne članove našega društva.

Skupštinu je pozdravio predsjednik društva gosp. Dragutin Koščec, te predložio dnevni red skupštine, koji je jednoglasno prihvaćen, te su usljedila izvjašća za proteklu godinu.

Podnošenje izvještaja započeo je tajnik DVD-a Ivan Loborec, koji je svojim izvješćem upoznao skupštinu sa radom DVD-a Zelina u protekloj godini, ali i aktivnostima koje su izvršene prema Programu rada za 2011.godine, gdje je istaknuo aktivnosti vezane za Protupožarni plan grada Sv. Ivan Zelina, što podrazumjeva gašenje požara i pomoć unesrećenima u tehnićkim intervencijama, dislokacije na otoku Drvenik Veli u suradnji sa VZG Sv. Ivan Zelina, te projekta HVZ-a pod imenom Vatrogasna mreža. Na kraju svoga izvješća tajnik je rekao da unatoč dobrim rezultatima, mišljenja sam da kao Društvo, ali i kao zajednica moramo i dalje preventivno djelovati u društvu i doprinjeti smanjenju nesretnih slučajeva i požara u našoj sredini. Naši operativci na svaku intervenciju izlaze na vrijeme i u dovoljnom broju, te se može slobodno reći da obavljaju profesionalan posao i zato mi je lako reći da nam mnogi gradovi sa profesionalnim postrojbama mogu zavidjeti na ovakvom operativnom djelovanju, istaknuo je tajnik i završio svoje izvješće.

Zapovjednik DVD-a gosp. Ivica Mačković, izvjestio je skupštinu o operativom radu DVD-a Sv. Ivan Zelina u protekloj godini te istaknuo da prošle godine bilježimo nagli porast broja intervencija na području grada Sv. Ivan Zelina, čak njih 133. Od toga, operativci DVD-a Sv. I. Zelina odradili su njih 64. Tih 64 intervencije podjeljene su na:

52 požarne intervencije odnosno:

9 požara stambenog objekta (od toga 6 požara dimnjaka)

3 požara godpodarskog objekta

37 požara trave i šume

3 požara u prometu

12 tehničkih intervencija odnosno:

6 puta koristili smo opremu za rezanje i razupiranje

1 puta pranje objekta

5 puta uklanjali prepreke sa ceste

U tim intervencijama 9 je osoba lakše ili teže povrijeđeno, a nažalost 6 osoba je smrtno stradalo. Ukupno smo proveli 623 radna sata na tim intervencijama, od toga 416 dnevnih sati i 207 noćnih sati. Uz sve ove operativne aktivnosti našlo se vremena i za školovanje kadrova pa smo bogatiji za 2 vatrogasca, 6 dočasnika i 3 dočasnika prve klase. Ujedno smo završili obuku za šumske požare koju smo započeli predprošle godine teoretskom obukom na helikopteru i panoramskim letom iznad Zagreba. U devetom mjesecu ugostili smo rusku delegaciju 10 pokrainskih zapovjednika, te im tom prilikom prezentirali funkcioniranje našeg DVD-a, a naročito naše operativno djelovanje od dojave do kraja intervencije, istaknuo je zapovjednik i na kraju zahvalio svim operativcima, ali i ostalim članovima našeg DVD-a, koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i uložili puno truda da bi sve ove aktivnosti bile uspješno i kvalitetno odrađene. Nakon izvješća tajnika i zapovjednika usljedila su još izvješća blagajnika, spremištara, nadzornog odbora te verifikacijske komisije. Rasprve po izvješćima nije bilo, te su ista jednoglasno prihvaćena.

Sljedećom točkom dnevnog reda usljedila je podjela priznanja za protekli rad u DVD-u i to:

2 Vatrogasne spomenica za 40 godina aktivnosti Željki Pavleković i Zdravku Bićak

8 Vatrogasnih spomenica za 30 godina aktivnosti Zlatku Šuštić, Nedjeljki Houška, Hrvoju Košćec, Gordani Košćec, Darku Majcen, Zdenku Mačković, Zdravku Antolković i Ivici Mačković

3 Vatrogasne spomenice za 20 godine aktivnosti Ivanu Loborec, Josipu Houška i Kristini Košćec

2 Vatrogasne spomenice za 10 godine aktivnosti Tomislavu Bukal i Daliboru Gregurić

Dodjeljene su i 3 Vatrogasne brončane medalje Ani Mihalic, Ignacu Kralj i Zdravku Svornik

Na kraju usjedila je slobodna rijeć, a skupštinu su pozdravili zamjenik gradonačelnika Filip Ćurko, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Sv. Ivan Zelina Željko Lisičak, VZO Bedenica Zdravko Bičak, te 16 predstavnika drugih DVD-a.

U našoj galeriji možete vidjeti slike sa skupštine, kao i na našoj Facebook stranici naše ostale aktivnosti.